Riksforum för förslag och förbättringar 2017

Uppföljning Riksforum för förslag och förbättringar  2017

Margaret Heffernan – Ingen presentation

Sanna Sundell – Presentation ej tillgänglig

Åke Ljungdahl – Presentation ej tillgänglig

Torbjörn Eriksson – Presentation ej tillgänglig

Jonas Åman – Ladda ned presentation här

Svar: Jonas Åman (frågor från Mentimeter)

Michael Ekström – Ladda ned presentationen här

Johan Waller – Presentation ej tillgänglig

Hans Korduner – Ladda ned presentationen här


Rekapitulering av Riksforum 2017 – Ladda ned PDF


Länk till menti

Länk till menti-resultat

Kom du på Riksforum för förslag och förbättringar? Skicka din utvärdering här!


 

 

15 -16 November är det dags för Riksforum för förslag och förbättringar

För 17:e året i rad genomförs Riksforum för förslag och förbättringar. Under åren har vi haft ett snitt på över 60% i NPS (Net Promoter Score) och 99% nöjda deltagare.  2017 kommer många starka presentatörer stå på scen. Självklart inte minst våra huvudtalare men också två av våra praktikfall vill jag lyfta fram. Sanna Sundell från Telia och Åke Ljungdahl från Volvo. Två svenska bolag men med två unika personer med berättar sina resor genom organisationen och hur de skapar förutsättningar för förändring.

Registring start klockan 08:00


Dag 1 – Huvudtalare – Margaret Heffernan

09:00 Årets huvudtalare blir en av de mest omtalade kvinnliga ledarförebilderna under de senaste åren. Hon har publicerat 5 böcker där en har blivit nominerad till årets bok inom sin kategori av Financial Times. Margaret är inte bara en uppskattad föreläsare hon är också företagsledare. Hon har lett ett antal bolag inom media och mjukvara, dessutom har varit med och producerat prisbelönta program för brittiska BBC.

Några av de områden som Margaret kommer beröra är:

  • Våga var oense och skapa konflikt
  • Det är inte de som anser sig vara bäst som gör det bästa jobbet
  • Skapa samarbete utöver det vanliga

 


Praktikfall #1 – Sanna Sundell – Telia

Sanna brinner för människor, det syns och hörs tydligt när hon pratar. Sanna har med stort engagemang visat att fokus på medarbetarnas drivkrafter är en av de viktigaste nycklarna i allt förändringsarbete. Hon kommer att dela med sig av hur hon genom ett modigt ledarskap har förändrat Telias kundupplevelse i sociala medier och erfarenheterna kring att engagera medarbetare för att göra en skillnad på riktigt.

 


Praktikfall #2 – Åke Ljungdahl – Volvo Cars

Åke Ljungdahl har varit med och lett verksamhetsutveckling på en av världens främsta biltillverkare. Volvo Cars har kämpat bland den tuffaste konkurrens som går att hitta, och har under de senast 7 åren inte bara lyckats hålla sig i täten som en av världens främsta biltillverkare, de har också tagit hem Utmärkelsen Svensk Kvalitet (USK) för sin verksamhet på Torslanda fabriken. Ta del av deras resa från 2010 fram till idag.

 


 

Praktikfall #3 – Torbjörn Eriksson  – Tenant and Partner 

Torbjörn fokuserar hellre på friskfaktorer än riskfaktorer och menar att ett holistiskt synsätt på hälsa, företagande och ledarskap är nyckeln till att skapa engagemang och prestation.

Tenant and Partner har vunnit utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats och har dessutom tagit sig in på ”Hall of fame” för ”Greate palce to work”. 2015 lyckades de dessutom placera sig på en 6:e plats för Europas bästa arbetsplatser. Under 2016 fick också Torbjörn Eriksson utmärkelsen ”Årets hälsofrämjande chef”.

16:.30 Avslut dag 1


Dag 2


Praktikfall #4 – Michael Ekström – Olle Jonsson priset 2016

09:00 Michael har med sig ett budskap som inte hörts så ofta på Riksforum för förslag och förbättringar, nämligen att det kanske inte alltid går som på räls. Michael pratar om chefs/ledarskapet och dess förutsättningar att driva systematiskt förbättringsarbete. Vi har bett Michael lyfta några av sina analyser och reflektioner som vi tror är viktiga för ett framgångsrikt och uthålligt förbättringsarbete

 

 

 

 


Praktikfall #5 – Johan Waller – Centigo

Johan Waller är en engagerande talare, företagarfilosof och grundare till det chefslösa företaget Centigo. Följ med när Johan resonerar om vad som krävs för att leda i en organisation utan hierarkier och vad som gör ett företag utan chefer bättre riggat för ständiga förändringar och förbättringar.

Centigo är en nytänkande samarbetspartner för affärskritisk och tvärfunktionell förändring. Idag har Centigo 240 medarbetare vilket gör Centigo till Sveriges största svenskbaserade managementkonsultbolag.

 

 


 

Praktikfall #6 – Jonas Åman – AGA Gas

Jonas har en spännande utmaning att i en region, bestående av åtta länder, nio språk och som en del av ett globalt företag, utveckla ledare och engagera kompetenta medarbetare som vill få möjlighet att göra skillnad.

Varje möte, varje dag, är möten mellan kollegor, chef och medarbetare, mellan kunder och leverantörer. I alla dessa möten träffas olika kulturer och där har Jonas mycket erfarenhet hur vi kan förbereda oss och ta lärdomar med oss. Jonas kommer dela med sig av sina erfarenheter och reflektioner från att jobbat globalt, europeiskt och skandinaviskt.

 

 


Praktikfall #7 – Hans Korduner

Hans delar med sig om sina viktigaste insikter från 30 års coachande av flera tusen chefer och medarbetare. Han kommer också berätta om sin egen inre resa från karriärbytet från kvalitetschef till coach. Han ge en kort introduktion till en unik coachingmetodik som ger mera framgång i kvalitetsarbetet.

 

 

 


 

Praktikfall #8 – Lars Nilsson – C2 Management – USK 2016

H.M Konungen Carl XVI delade ut pris till C2 Management för deras framgångsrika arbete.

Lars Nilsson, VD, berättar om en resa med fokus på kunden och ständiga förbättringar. En resa med både kultur och struktur. En stor del handlar om att involvera människor, både i egna verksamheten, hos kunden och hos leverantörerna, för att man ska lyckas nå sina mål.

 

 

 


Avslutningstalare

Christina Stielli kommer avsluta årets konferens. Christina har skrivit flera böcker om arbetsglädje och är dessutom en hejare på att förmedla det. Hon har blivit utsedd till årets talare både 2014 och 2015, dessutom var hon nominerad igen 2016! Hon har fått betyg 4,94 av 5 på Stora Inspirationsdagen –  Christina får man inte missa.

16:00 Avslut dag 2

 

 

 

 

 


Håll utkik här på www.riksforum.se för löpande uppdatering om årets konferens.


PRIS

Pris 12 980 kr + moms

Är ni flera som vill komma? Bra, vår erfarenhet är att genomslagskraften i förbättringsarbetet blir mycket bättre på hemmaplan när ni är fler som är på plats. Det finns t.o.m. de som inte får gå ensamma… Hör av er till info@c2management.se så återkommer vi med ett bra erbjudande till er! OBS: Grupperbjudanden av modellen ”Gå X betala för Y” baseras på ordinarie deltagaravgift.


Riksforum för Förslag och Förbättringar 2016 blev mycket uppskattat och det årligen återkommande evenemanget har blivit en av årets självklara höjdpunkter på temat att skapa högpresterande förbättringskulturer. Förra året medverkade bland annat en av världens ledande experter på grupputveckling John Foley samt en av Sveriges ledande experter på motivationsteori och coaching  Michael Södermalm. Utöver detta fick deltagarna lyssna på erfarenheter från uppskattade praktikfall från SOBI, Volvo, Mirka och teleoperatören 3.

Genom Riksforums 16-åriga historia har utvärderingarna visat på över 99 % nöjda deltagare och ett NPS (Net Promoter Score) på över 60! Detta motsvarar 9 av 10 i snitt på frågan ”Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera någon annan att delta i nästa års Riksforum?”

Tid och plats

Laddar Karta...

Datum/Tid
2017-11-15 - 2017-11-16
09:00

Plats
Quality Hotel Globe
Arenaslingan 7
Stockholm