Årets förbättring 2017

Och Årets förbättring 2017 är…

#Hackstapodden av ICA DE Västerås!

Det är inte första gången ICA kammar hem priset. Även 2015 och 2014 minns vi innovativa förbättringar som lett till särskilt stora ekonomiska och miljömässiga besparingar. Denna gång har vi en förbättring som bland annat lett till ett ökat engagemang bland anställda – en kulturförbättring med icke desto lägre egenvärde.

Så här löd ICA:s beskrivning av förbättringsförslaget #Hackstapodden:

Det är en stor utmaning att sprida information och skapa engagemang hos över 1200 medarbetare. Dessutom förväntar sig dagens medarbetare information på andra sätt än de traditionella. Många upplever sig anonyma på en stor arbetsplats.

Tre engagerade medarbetare har skapat den arbetsrelaterade podcasten #Hackstapodden på Soundcloud/Itunes som sänder ett avsnitt ungefär en gång i månaden med relevant information, intervjuer m.m. kring arbetsplatsen DE Västerås.

Podcasten har fått stort engagemang från start och har totalt 3310 lyssningar på de nio avsnitt som hittills spelats in. Medarbetare som får synas i nya sammanhang skapar större samhörighet på lagret och ämnen lyfts för att sprida information i ännu en kanal. #Hackstapodden är en del i arbetet med att bredda kommunikationskanalerna, utöver Instagram och app, för att fortsätta utveckla DE Västerås utifrån ICA:s värderingar med fokus på engagemang. Podden har blivit en positiv snackis även utanför DE Västerås – en god marknadsföring om vår arbetsplats!

Med denna framgångsrika förbättring anser C2 Management att ICA DE Västerås är värdiga vinnare av titeln Årets förbättring 2017 samt en gratis förbättringscoachning! Det känns inte heller särskilt förvånande att just DE Västerås fick SIQ:s Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling i höstas.

http://siq.se/erkannande-for-framgangsrik-verksamhetsutveckling-2017/

Ett stort grattis önskar vi på C2 Management!