Hur kommer ert förbättringsarbete att utvecklas under 2015?

David Logan_litenÅret lider mot sitt slut och lagom till detta är det dags att summera årets Riksforum för förslag & förbättringar, som i år lockade över 250 nyfikna deltagare som ville lära sig mer om förbättringsarbete och ledarskap.

Årets huvudtalare var världsledande experten på organisationskultur, David Logan. David lärde oss att alla organisationer (och för den delen även individer) har en “given framtid”, en framtid som kommer att bli verklighet och som vi agerar efter och själva skapar (vare sig vi är medvetna om det eller inte). Den här “givna framtiden” är svaret på frågan “Vad kommer att hända, förutsatt att inget oväntat inträffar?”. Det är endast genom att gemensamt definiera denna framtid som vi har möjlighet säga nej till denna och välja en ny och bättre väg framåt. Just nu håller vi på C2 på att definiera Riksforums “givna framtid” för att ta ställning till denna och göra konferensen ännu bättre i 2015. Jag vill uppmana er att ställa er frågan “Hur kommer vårat förbättringsarbete att utvecklas under 2015, förutsatt att inget oväntat inträffar?”. Är ni nöjda? Om inte, definiera då en alternativ utveckling och skapa sedan en plan för hur denna ska bli verklighet. Missade du Riksforum i år eller behöver du kanske en repetition om vad David pratade om, kolla då in detta inspirerande webbseminarium med min kollega Joakim Ahlström.

PS. Med utvärderingarna summerade kan vi konstatera att Riksforum för förslag och förbättringar 2014 blev en stor succé med över 99% nöjda deltagare och ett NPS (Net Promoter Score) på 64! Detta motsvarar över 9 av 10 i snitt på frågan “Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera någon annan att delta på nästa års Riksforum?!

Tack alla ni som kom i år!

Vi ses på i november nästa år på Riksforum för förslag & förbättringar 2015!

/Max och alla vi andra på C2