Varför är du inte mer engagerad på jobbet?

Studier visar att endast en av sju svenskar är engagerad på jobbet. Utav sju medarbetare är fem oengagerade eller helt enkelt likgiltiga inför organisationens utveckling och mål. Den som kan addera med bråk inser snabbt att det dessutom finns en sjunde och sista medarbetare som varken är engagerad eller ens neutralt inställd till sitt jobb. (Ledtråd: medarbetare #7 är aktivt oengagerad.)

Låt oss säga såhär: det är inte många som vinner på att den sjunde medarbetaren bestämde sig för att trotsa ångesten och dyka upp på mardrömsjobbet, men faktum är att problemet är mycket större än så. På jobbet väntar nämligen fem kollegor som kanske inte aktivt saboterar för organisationen, men som hellre tar en extra rökpaus, väntar tills i övermorgon med att mejla kunden, väntar på att någon annan ska märka att pappret är slut i skrivaren… Ja, du fattar.

Jag ber dig nu leka lite med tanken om hur effektiv en organisation egentligen skulle kunna vara om man lyckades motivera samtliga till att ge lite extra innan det bär iväg till kören, origamikursen, crossfiten, syskonbarnen, Netflix-serien eller allt det där andra som är mycket, mycket roligare än att jobba.

Tänk dig även hur det hade sett ut om alla visste exakt vad som motiverade just dem. Hade arbetsuppgifterna fördelats på samma sätt som idag? Om din uppgift vore att dela in medarbetare i team, hade teamen sett likadana ut efter att du fått reda på vad de olika medarbetarna motiverades av? Förhoppningsvis är ditt svar nej, eftersom ett team med blandad profil tenderar att vara mer framgångsrikt än ett team där majoriteten motiveras av samma saker.

Författarna av bestsellern ”What motivates me”, Chester Elton och Adrian Gostick, har efter mer än 850 000 intervjuer över en tioårsperiod lyckats vaska fram ett ramverk bestående av 23 motivationsfaktorer som alla medarbetare på arbetsplatsen drivs av i större eller mindre utsträckning. Dessa data står till grund för teorierna bakom det som boken handlar om – att skapa framgångsrika team i världsklass baserat på fördelningen av motivationsprofiler, samt hur du kan boosta din egen personliga utveckling genom att lägga fokus på det du motiveras mest av.

Den 13-14 november 2019 hålls konferensen Riksforum för Ständiga Förbättringar på Nalen i Stockholm där just Adrian Gostick kommer dela med sig av hur framgångsrika ledare utvecklar vinnande kulturer baserat på ytterligare studier från över 300 000 personer i högpresterande organisationer globalt.

Missa inte chansen att tillsammans med oss ta reda på vad som står i vägen för din personliga utveckling och hur du kan få sju av sju medarbetare att ge det där lilla extra på jobbet!

/C2 Management