Vi säljer framgångsrikt världens sämsta affärsidéer!

Vi på C2 hjälper företag att utveckla högpresterande förbättringskulturer. En sådan kultur präglas av god anpassningsförmåga och positiv resultatutveckling. Att utveckla den är en stor utmaning. Det vet många av erfarenhet och även de som inte försökt anar att det inte är gjort i en handvändning. När jag frågar folk vad de tycker krävs för att lyckas nämns målmedvetenhet, långsiktighet, tydlig planering, kommunikation och framför allt disciplin – förmågan att göra vad man förutsätter sig att göra. Allt detta håller jag med om men under de senare åren har jag funderat mycket på vad det är som ger en människa tillgång till förmågan att sätta, bryta ned och disciplinerat ta sig fram till mål.

De flesta känner nog att de är olika bra på det i olika situationer. Inom vissa områden flyter det på och inom andra går det trögt eller står rent av still. När jag frågar vad som saknas i de frågor där det går lite långsammare är just ”disciplin” det vanligaste svaret. ”Egentligen är det bara att göra, jag behöver bara sätta igång med det,” kan det låta. Ordet jag hakar upp mig på i det uttalandet är ”egentligen”. Det antyder att personen som uttalar meningen innerst inne vet att det inte bara är att göra. Av erfarenhet vet personen det eftersom han eller hon redan provat ”att bara göra” flera gånger. När jag hör någon säga att det ”egentligen bara är att göra” förstår jag numera att det är något annat som krävs.

Det som krävs är hjälp till ökad självinsikt om vad som faktiskt hindrar framsteg inom det område där det går trögt. Jag hävdar till och med att personen i fråga, på ett omedvetet plan förstås, ofta hindrar sin egen utveckling. Är du beredd att erkänna att du själv hindrar din egen utveckling inom ett område som betyder mycket för dig? Avlägset? Till och med befängt? Om du känner så är du inte ensam och det är just det som gör vårt ”KulturCoach-program” och programmet ”Framtidens LedningsTeam” till världens sämsta affärsidéer. De går nämligen ut på att öka insikten om sina egna mentala begränsningar för att bli bättre på att hjälpa andra med samma sak. Resultaten beskriver de flesta som banbrytande. Processen beskriver nästan lika många som skrämmande. Dessutom betalar de pengar för att genomgå den. Lättsålt?

För oss har det gått över förväntan. Det har visat sig att det finns många modiga ledningsgrupper och coacher som är beredda att leva ut Gandhis uppmaning ”be the change you want to see in the world”. Bara i år har fyra ledningsgrupper genomgått programmet ”Framtidens LedningsTeam” och vi startar vårt fjärde ”KulturCoach-program” i januari.

Att lanseringen av dessa ”dåliga” affärsidéer gått så bra gör mig övertygad om att många fler människor kommer att få verka i kreativa och högpresterande förbättringskulturer i framtiden!