C2 Management – Historia

den_vakne_jagaren1992 anställdes Lars Nilsson på godisfabriken Candelia som processingenjör och blev en eldsjäl för att engagera alla i förbättringsarbetet. Lars märkte att om man började mäta och visualisera resultat i direkt anslutning till arbetsstationerna började antalet fel sjunka. Han fick snart upp ögonen för den kraft som finns i att engagera alla medarbetare i att genomföra många små förbättringar.

”Den vakne jägaren” är en bok om hur Candelia lyckades få fart på arbetet med ständiga förbättringar. Den beskriver systemet, organisationen, hjälpmedel för problemlösning och hur Candelia i verkligheten gick till väga. Ledstjärnan för deras arbete var enkelheten. Tanken med boken är att alla i ett företag ska kunna läsa boken och diskutera för att på så sätt få fart på arbetet med ständiga förbättringar. Det är enkelt om man gör det enkelt.

Lars_Nilsson_Polly_webbGodisfabriken blev ett föredöme inom förbättringsarbete. När Lars Nilsson och Håkan Nilsson grundade C2 Management 1999 tog de med sig erfarenheterna från godisfabriken och utvecklade dem till det som idag är C2 Managements arbetssätt. Grundprinciperna är fortfarande de samma: Enkelhet, Fokus på det viktiga, Ständiga förbättringar och Ha kul!

C2 står för ”Creative Culture” och det sammanfattar vad vi försöker uppnå: En kultur av ständiga förbättringar för att nå verksamhetens mål. Vår vision är att våra kunder ska bli bäst i världen på ständiga förbättringar.

Vill du veta mer om C2 Managements historia eller få inspiration från hur godisfabriken blev ett föredöme inom ständiga förbättringar, beställ Lars Nilssons bok ”Den Vakne Jägaren” eller kontakta Lars Nilsson.