Jag har sett framtidens ledarskap – och jag gillar det

_DSC4325_ola_400_550Årets Riksforum för förslag och förbättringar var på flera sätt omtumlande. Aldrig förut har vi från C2 Managements sida lagt in så mycket mental energi. Och aldrig har vi fått så mycket tillbaka.  Här är några av mina reflektioner om hur vi förbättringsledare kan ta med oss denna energi in i framtiden för att skapa värdefull förändring i alla organisationer vi rör oss i.

Ett av konferensens viktigaste nyckelord var Anknytning – ”Connection”. Och jag är övertygad om att det var det som var skillnaden mellan den här konferensen och tidigare. Riksforum har varit väldigt framgångsrikt i många år, med otroligt nöjda deltagare och fantastiska talare. Men aldrig förut har vi skapat en sådan energi i rummet. Alla dessa människor som på ett djupare plan skapar kontakt med sig själva och andra. Känslan av en otrolig potential: Förbättringsarbete i världsklass som bara väntar på att realiseras!

De klassiska frågorna inom förbättringsarbete brukar vara:
VAD? – syfte, mål, mening
VARFÖR? – orsaker, analys
HUR? – åtgärder, metoder, verktyg, uppföljning

Men det som blev så tydligt vid årets Riksforum är att den viktigaste frågan för att långsiktigt skapa kvalitet i alla de ovanstående är VEM? Vem är jag som ska göra detta? Och att det är viktigt att inte bara nöja sig med svaret ”konsult, 39 år, man, six sigma black belt” – utan att i stället på allvar förstå sig själv i sanningens minut, när kvalitén och värdet faktiskt skapas.

Att förstå sig själv – vem jag är och vad jag gör här – är själva grundvalen för att skapa positiv förändring. Med denna förankring blir verktygen och metoderna levande, kraftfulla och mänskliga. De blir redskap för att förändra världen.

Det är förstås inget nytt. Prestationspsykologer och coacher vet sedan länge att vem man är i handlingen är viktigare än vad man gör. Men sättet som Patrick Cowden och hans kollegor på Beyond Leadership skapar denna anknytning på är så enkelt och så lättanvänt. Och enkelhet är en viktig framgångsfaktor för att få människor att testa.

Vill du också testa Beyonds metod och ramverk för att aktivera äkta engagemang och motivation i din verksamhet? Skicka ett mail till olb@c2management.se eller anmäl dig till vårt kostnadsfria webbseminarium som äger rum

Titta gärna på vår filmade intervju med Patrick Cowden om Riksforum 2015 och framtiden för ständiga förbättringar. Där får du lite mer inblick i vad det handlar om.

Det handlar nämligen om dig.

/Ola Ljunggren Bergeå