ICA Logistik: ”C2 är både ett enkelt verktyg och en inspirerande samarbetspartner”

Lotta-Persson-ICA_webb

Lotta Persson på ICA Logistik rekommenderar C2.

– Jag kan absolut rekommendera C2 Management, säger Lotta Persson på ICA Logistik. Dels är verktyget System C2 väldigt enkelt att förstå och använda, samtidigt som det innehåller de funktioner man behöver. Dels är det väldigt enkelt att jobba med C2 Management som leverantör. C2 Management är förutom en systemleverantör också en samarbetspartner som hjälper oss att lyfta kompetensen inom vårt företag så att vi själva kan fortsätta driva förbättringsarbetet.

Mervärden av både system och leverantör – Eftersom C2 har koll på hur vi använder verktyget kan de ge tips och mervärden genom att sprida kunskap och erfarenheter. Om en kund utvecklar en funktion får andra kunder också tillgång till den så småningom. Jag hade erfarenhet av System C2 från en tidigare arbetsplats, så när vi sökte efter ett verktyg för i första hand våra interna revisioner var det för mig ett självklart alternativ. Nu använder vi system C2 även för vårt generella förbättringsarbete.

Bättre ordning och intern kunskapsspridning – SystemC2 har gett oss bättre ordning på våra revisioner, avvikelser och förbättringsförslag. Möjligheten att fördela ärenden tillsammans med påminnelsefunktionen gör att vi snabbare tar action på våra avvikelser och kan ge snabbare återkoppling på förbättringsförslag. Vi registrerar även avvikelser gentemot underleverantörer inom till exempel transporter eller förpackningar, och de kan själva få inloggning för att se de ärenden som berör dem, utan att de själva behöver ha C2.

Vi har även använt oss av C2 Management för inspirationsföreläsningar som har avdramatiserat de här frågorna bland medarbetarna. Många ser förbättringsarbete som stora komplicerade projekt, men föreläsningarna och System C2 har visat att det inte behöver vara så svårt.

Lotta Persson, verksamhetsutvecklare Operational Excellence, Ica Logistik