Lean på ekonomiavdelningen

Lean på ekonomiavdelningen är ett praktiskt heldagsseminarium för dig som vill utveckla ett värdeskapande förbättringsarbetet inom verksamhetens ekonomifunktion. Seminariet innehåller praktikfall, föreläsningar och workshops – allt i syfte att ge dig både en tydlig målbild i förbättringsarbetet och hjälpa dig att konkretisera stegen din verksamhet behöver ta för att maximera värdet av er Leansatsning.

Praktikfall: Så har Leantänket givit ekonomiprocesser i världsklass på Scania

ScaniaScania är ett av de företag som kommit längst i Sverige med Lean och ständiga förbättringar. Henrik Fellesson, tidigare Head of Finance & Business Control på Scania, ger dig inblick i hur Scania framgångsrikt anpassat och fört in produktionens förbättringstänkande i sina ekonomiprocesser.

  • Så åstadkommer vi mindre stress, bättre arbetsfördelning och snabbare resultat genom standardisering och balanserade arbetsflöden
  • Ledarskapet lika viktigt som metoderna – ta del av viktiga principer för att göra förbättringsarbetet till en del av verksamhetskulturen
  • Visuell planering och daglig styrning på ekonomiavdelningen – verktygen som ger er en lyckad start på Leanresan

Föreläsning: Hur kultur och beslutspsykologi begränsar ert värdeskapande

Var ni lägger era resurser är avgörande för hur framgångsrikt ert förbättringsarbete blir. För att ta rätt beslut krävs insikt om vad kundvärde är samt förståelse för hur omedvetna drivkrafter påverkar era beslutsprocesser. I denna föreläsning lär du dig hur er organisationskultur och sättet ni samverkar på påverkar er framgång. Konsekvensen blir bättre beslut och större effekt i er leansatsning.

Workshop: Maximera värdet av verksamhetens leansatsning

Seminariet avslutas med en interaktiv workshop där du som deltagare möjlighet att på ett praktiskt och handfast sätt omvandla dagens erfarenheter till konkreta verktyg att ta med hem och tillämpa i din egen verksamhet.

Seminarieledare
_DSC4469_jocke_400_550henrikSeminariet leds av Joakim Ahlström från C2 Management och Henrik Fellesson, tidigare Head of Finance & Business Control på Scania.

 

 

 

Kostnad: 4 980 SEK, exkl moms men inklusive lunch, fika och dokumentation.
Grupprabatt: Gå 4 betala endast för 3!

Tid och plats

Datum/Tid
2016-09-27
09:00 - 16:30

Plats
C2 Management, Observatoriet
Drottninggatan 120
Stockholm


Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.